loader image

Štipka soli – Recepty pre každého

Zemiakové placky so šťavnatým mäsom

ID receptu:

2735

Pridal:

Štipka soli

Kuchyňa:

Slovenská

Metóda prípravy:

Varenie

Doba prípravy

1h 30m

Náročnosť

Stredná

Porcie

12

Za dnešný recept nemôžem zožať celý kredi,t lebo dnes mi s prípravou pomáhala mamina. Tá sa postarala o prípravu mäska a ja zasa placiek. Tak poďme sa teda pozrieť, ako nato. 

Ingrediencie

Zemiakovo-cuketové placky

  • 4 väčšie zemiaky
  • 1 cuketa
  • soľ
  • korenie
  • 4 strúčiky cesnaku
  • čerstvá petržlenova vňať
  • čerstvý tymián
  • 100g špaldovej múky
  • 1 vajice

Šťavnaté mäso

  • 1/2 kg bravčového pliecka
  • soľ
  • korenie
  • worcester omáčka
  • 1 paprika
  • 3 paradajky
  • cibuľa
  • kečup
  • horčica

Postup

Mäso

1

Začnime teda prípravou mäsa. Mäsko si nakrájame na malé kocky. 

2

Medzi tým si môžeme dať zohrievať panvicu s olivovým olejom, na ktorej budeme opekať na jemno nakrájanú cibuľku.

3

Mäsko si ochutíme a pridáme k opečenej cibuľke. 

4

Mäso pekne opečieme a pridáme k nemu na jemno nakrájané ošúpané paradajky a papriku. 

5

Podlejeme trochou vody a necháme dusiť. 

6

Paradajky s paprikou sa nám rozvaria a tak vytvoria výbornú sviežu omáčku.

7

Mäsko nakoniec dochutíme trochou kečupu a  1PL horčice.

Placky

8

Počas toho ako sa nám dusí mäso, môžeme sa pustiť do prípravy placiek. 

9

Zemiaky, cuketu a cesnak nastrúhame na jemno do misky a pridáme všetky spomenuté ingrediencie. 

10

Všetko spolu poriadne premiešame. Opekáme na kvapke olivového oleja z oboch strán.

11

A sme na konci! Teraz si stačí iba naložiť a vychutnať si dobré jedlo. 

V mene Štipky soli vám prajeme dobrú chuť.

0 0 hlasov
Hodnotenie receptu
Odoberať
Upozorniť na
0 Komentárov
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre
0
Budeme radi za vaše postrehy!x