Zemiakové placky so šťavnatým mäsom
ID receptu:
2735
Pridal:
Štipka soli
Kuchyňa:
Slovenská
Metóda prípravy:
Varenie

Doba prípravy
1h 30m
Náročnosť
Stredná
Porcie
12
Za dnešný recept nemôžem zožať celý kredi,t lebo dnes mi s prípravou pomáhala mamina. Tá sa postarala o prípravu mäska a ja zasa placiek. Tak poďme sa teda pozrieť, ako nato.
Ingrediencie
Zemiakovo-cuketové placky
- 4 väčšie zemiaky
- 1 cuketa
- soľ
- korenie
- 4 strúčiky cesnaku
- čerstvá petržlenova vňať
- čerstvý tymián
- 100g špaldovej múky
- 1 vajice
Šťavnaté mäso
- 1/2 kg bravčového pliecka
- soľ
- korenie
- worcester omáčka
- 1 paprika
- 3 paradajky
- cibuľa
- kečup
- horčica
Postup
Mäso
Začnime teda prípravou mäsa. Mäsko si nakrájame na malé kocky.
Medzi tým si môžeme dať zohrievať panvicu s olivovým olejom, na ktorej budeme opekať na jemno nakrájanú cibuľku.
Mäsko si ochutíme a pridáme k opečenej cibuľke.
Mäso pekne opečieme a pridáme k nemu na jemno nakrájané ošúpané paradajky a papriku.
Podlejeme trochou vody a necháme dusiť.
Paradajky s paprikou sa nám rozvaria a tak vytvoria výbornú sviežu omáčku.
Mäsko nakoniec dochutíme trochou kečupu a 1PL horčice.
Placky
Počas toho ako sa nám dusí mäso, môžeme sa pustiť do prípravy placiek.
Zemiaky, cuketu a cesnak nastrúhame na jemno do misky a pridáme všetky spomenuté ingrediencie.
Všetko spolu poriadne premiešame. Opekáme na kvapke olivového oleja z oboch strán.
A sme na konci! Teraz si stačí iba naložiť a vychutnať si dobré jedlo.
V mene Štipky soli vám prajeme dobrú chuť.